Info

Flyttförsäkring

Flyttförsäkring inom och utom Linköping

Oavsett hur exalterad du är när det äntligen är dags att flytta till drömbostaden, gäller det att du tänker igenom valet av flyttfirma för att det skall gå smidigt och bli som du hoppats. Vi på Flytt-Anders erbjuder sina uppdragsgivare flyttförsäkring inom Linköping och ända till den nya adressen. Det innebär att dina saker, allt från husgeråd till möbler, är garanterade en säker resa från det gamla hemmet till det nya. Visst täcker hemförsäkringen en del, men bäst skydd har du om du kompletterar med vår flyttförsäkring/ansvarsförsäkring. Oavsett hur väl man planerar inför en flytt kan olyckor inträffa. Dessa vill vi minimera och är därför gärna med också vid packning av bohaget.

Hemförsäkringens roll vid flytt

Din hemförsäkring gäller oftast för både din gamla bostad och din nya under en begränsad tid. Övriga villkor varierar mellan de olika bolagen och där är det smartast att kolla direkt med sitt försäkringsbolag vad som gäller. Oftast ingår det skydd och ersättning för både brand, stöld och skadegörelse. Dessutom kan du få ersättning om ni råkar ut för en trafikolycka med flyttlasset eller om det skulle bli stulet under en paus på vägen.

Vad de flesta försäkringsbolagen har gemensamt är att deras flyttskydd inte gäller om du väljer att ta hjälp av en flyttfirma. Detta är inget problem om du väljer att anlita oss, eftersom vår försäkring täcker upp istället.

Ansvarsförsäkring hos Flytt-Anders

Som seriös flyttfirma inkluderar vi alltid ansvarsförsäkring i våra uppdragsbeskrivningar. Det innebär att om det skulle hända något med dina saker under flytten kommer vårt försäkringsbolag att täcka kostnaderna så att du slipper. Dessutom kan du förhoppningsvis sova lugnt även om främmande människor kommer att hantera dina saker, när du genom en flyttförsäkring är garanterad ersättning ifall något oplanerat inträffar. Om du behöver flytta dyrare saker är det bäst att nämna detta när du ringer för att boka oss. Då kan vi hjälpas åt att avgöra om det behövs en extra försäkring eller ej för dyrgriparna.

Vem ska packa?

Många föredrar att dra ner på kostnaderna så gott det går och packa själva. Kanske ber ni oss om kartonger och packmaterial, vilket självklart går att ordna. Det man ska komma ihåg är att det kan uppstå problem med försäkringen om ni packat själva. Skador som uppkommer på grund av att ni som kunder packat felaktigt, enligt branschens standard, täcker tyvärr inte vår flyttförsäkring. Vi tar gärna hand om packningen och ser till att allt görs enligt branschstandard.

Försäkring under flytten

Oavsett hur långt ni ska flytta, inom Linköping eller längre, och hur många kartonger fyllda med saker ni behöver flytta, finns alltid en risk att något oförutsett händer. Det skulle kunna vara en trafikolycka eller någonting annat som sker längs vägsträckan. Om någon kör in i bilen, den välter eller det i värsta fall börjar brinna i lastutrymmet så är ni trygga med en flyttförsäkring. Även stöld är en risk som täcks

Om olyckan är framme

En olycka kan alltid hända, även om våra flyttkarlar naturligtvis är så försiktiga det går med dina saker. Skulle något hända så är det viktigt att ni direkt dokumenterar skadorna i ord och med foton. Upptäcks problemet först när vi åkt från platsen, får ni ringa oss så fort som möjligt och berätta om problemet så att vi tillsammans kan försöka lösa det. Det hjälper att ha bilder på hur sakerna såg ut innan flytten för att både ni, vi och försäkringsbolaget ska kunna jämföra. Är det väldigt dyrbara föremål som ska flyttas kan det även vara klokt att anlita en värderingsman innan ni flyttar för att ni säkert ska få pengarna tillbaks för saker som då är bekräftat värdefulla.

Försäkra er om att ni har försäkring

Summa summarum behövs en flyttförsäkring inom Linköping och hela vägen till nästa bostad var den än må vara. Detta är absolut nödvändigt. Om vi får packa era saker och flytta dem åt er så är ni garanterat täckta av vår ansvarsförsäkring under hela resan från punkt A till punkt B. Fundera på hur ni vill göra med eventuella dyrgripar och om ni ska packa själva eller inte. Tveka inte att höra av er för att få en offert och diskutera just era omständigheter med oss på Flytt-Anders i Linköping personligen.

Back to top