Info

Kassaskåpsflytt i Linköping

Många ser kassaskåp som det stora huvudbryet när de planerar en flytt. De är stora, tunga, otympliga och inte något man slänger över axeln. Samtidigt hör det till egenskaperna hos ett kassaskåp att vara tungt och svårt att få med sig. Därför är det inte konstigt att kunder hör av sig när de behöver utföra en kassaskåpsflytt i Linköping eller närliggande stad. Våra duktiga flyttare kan snabbt och på ett riktigt sätt hantera kassaskåp, oavsett storlek. Det finns helt enkelt inget som stoppar oss.

Värdefull och tung flyttutmaning

Det finns många olika sorters kassaskåp, men vad de alla har gemensamt är att de är tillverkade i stål. Ett tjockt och robust material som används för sina kvalitativa egenskaper. Det är meningen att skåpet ska skydda sitt innehåll både mot klåfingriga tjuvar som letar efter värdesaker och härjande brand. Ju större och tyngre kassaskåpen är, desto bättre skyddar de värdesakerna inuti, men desto svårare är det också att flytta på dem. Fristående kassaskåp kräver klart mindre förberedelser än kassaskåpsflytt med inbyggda eller golvfasta motsvarigheter. Ju mer information som kan lämnas, desto enklare blir det att förbereda flytten.

Inte bara starka armar när man flyttar kassaskåp

Många ser kassaskåp som det stora huvudbryet när de planerar en flytt.Hos oss på Flytt-Anders jobbar flyttare med koll på såväl egen kapacitet som hur man bäst bogserar ett kassaskåp i 300-kilosklassen. Det är helt enkelt för riskabelt att jobba i vår bransch och inte veta hur man bäst hanterar ett sådant här jobb. Skulle något gå fel kan inte bara skåpet ta skada, utan också väggar, golv och i värsta fall den som förtvivlat försöker rubba skåpet.

Visst krävs det muskelstyrka, men det är också insidan som räknas när man behöver flytta en bjässe som till exempel ett kassaskåp, en frysbox eller ett piano.

För privatpersoner som vill genomföra en kassaskåpsflytt är selar och skyddsutrustning att rekommendera. Undvik dock helst dessa utmaningar då riskerna är stora.

 

 

Förtydligande av omständigheter vid kassaskåpsflytt

För oss som ska flytta ditt kassaskåp är det viktigt att ha koll på alla omständigheter runt flytten. Hur vi bäst tacklar problemet beror på en mängd olika faktorer.

Till exempel måste vi veta var kassaskåpet står just nu, hur långt in i lägenheten eller huset, om det finns trappor som måste besegras? Är det en gammal fastighet där man måste oroa sig för att braka igenom golvet? Finns hiss? Alla frågor gäller naturligtvis även punkt B, dit kassaskåpet ska transporteras och installeras.

Flytta kassaskåp med sele

I bästa fall kan vi flytta med ett gäng flyttanställda och selar. Då snörar vi på oss hållbara selar som hjälper oss att tillsammans få upp kassaskåpet från golvet. Selarna gör att vi inte är beroende av vår greppstyrka i fingrarna och de låter oss lyfta tunga saker med hela kroppen istället för att bara begagna några små muskelgrupper. Det kräver dock viss teknik för att lyckas med detta.                                                                                       

Andra praktiska redskap

Andra redskap som kan hjälpa oss flyttarbetare att få med oss kassaskåp och liknande otympliga föremål är spånskivor som vi lägger i trappor för att kunna rulla ett kassaskåp på en särskild pirra, en så kallad tunggodspirra som gör att en ensam flyttare kan lyfta över 100 kilo och dra det efter sig. Det finns också avlastningsplåtar som ska skona golvet när kassaskåpet behöver släpas.

När det gäller en kassaskåpsflytt i Linköping eller övriga landet är också bilen som används av yttersta vikt. Många av skåpen kan väga över 300 kilo och när de transporteras måste både golvet i flyttbilen och dess väggar kunna stå emot under färden. Om det skulle hända något oförutsett, till exempel en bilolycka, är det viktigt för allas bästa att bilen håller!

Låt oss ta riskerna och vikten

Om du låter oss på Flytt-Anders i Linköping genomföra kassaskåpsflytten får du jobbet gjort snabbt och till ett schysst pris. Vi vet hur man gör och varken du eller dina kompisar kommer att komma till skada.

Back to top