Info

Flyttpackning i Linköping

Boka flyttpackning

Flytt-Anders utför kontinuerligt uppdrag inkluderande flyttpackning i Linköping.Innan det är dags att flytta måste du, tyvärr, packa ihop dina pinaler och göra både dem och dig själv redo för det som komma skall. Flytt-Anders utför kontinuerligt uppdrag inkluderande flyttpackning i Linköping med omnejd och kan bistå med alla delar av flytten.

En stor del av förberedelserna inför en flytt är att gå igenom allt man äger och att rensa så mycket det bara går. Detta underlättar flyttpackningen samt transporten till den nya fastigheten. Hittar du någonting du inte saknat på flera år skulle den antagligen kunna slängas, säljas eller skänkas bort.

När det bara återstår föremål som får lov att följa med till din nya adress, är det dags att hala fram kartongerna och börja packa. Vi på Flytt-Anders hjälper gärna till med flyttpackning i Linköping och i stora delar av länet, lånar ut kartonger eller kommer med goda råd. Hör gärna av dig till oss för att få det rätt från start!

Silkespapper, kartonger och emballage

Det viktigaste under en flyttpackning är nästan att man använder rätt material. Många tenderar att köra med tidningspapper som man har hemma, vilket är billigt och smidigt. Men man bör se upp med trycksvärtan som kan färga av sig på olika material. Det är i så fall smidigare med bubbelplast. Det kan man köpa på rulle för en billig peng och det funkar överallt. Om du anlitar Flytt-Anders som leverantör även av flyttpackningen, får du låna kartonger av oss till inget pris alls. Även om du inte vill att vi flyttar åt dig får du gärna hyra vårt emballage för att din flytt skall gå smidigt och bra. Silkespapper är en annan favorit som funkar fint för porslin och mindre, mer ömtåliga grejer. Hör gärna av dig till oss om du vill ha tips!

Packa böcker

Det mesta som ska packas kräver ingen större tankeverksamhet. Du går igenom rum efter rum och lägger ner lagom mycket saker i varje kartong. Böckerna dock, måste planeras litegrann. De väger så mycket att man inte kan fylla en hel låda med böcker, då får våra flyttare problem med att släpa ut dem till bilen och med att lyfta dem utan att botten ramlar ut. Lägg istället böcker i botten, pocket och inbundna varvade så att vikten fördelas jämnt, och fyll upp med filtar, gardiner, eller annat som inte väger så mycket. Oavsett om du flyttar inom Linköping eller om du skall långt, är felpackade kartonger ett lika stort bekymmer. Vill du ha hjälp med flyttpackningen och bor i Linköping kan vi snabbt komma till din undsättning.

Packa porslin

Lite av samma princip gäller för allehanda porslin, glas och keramikföremål som har lätt för att gå i kras. Jobba med mycket silkespapper, men undvik tidningspapper vars trycksvärta inte är bra för porslinet. Tänk också på att inte fylla en hel flyttlåda med bara de här ömtåliga smådelarna. Det är bättre att tänka samma som för böckerna och varva med andra saker som är lättare och mer vadderade. Ett tips från oss på Flytt-Anders är att inte sätta ner en hög med tallrikar i lådan, även om de har lager med silkespapper emellan varje, utan att ställa ner stapeln på högkant. Då är det svårare för dem att gå sönder.

Packa dina värdesaker för sig

Oavsett hur pålitliga vi som flyttfirma är och hur mycket du litar på både vår ansvarsförsäkring och din egen hemförsäkring, är det ändå oftast smartast att ta det säkra före det osäkra och packa en särskilt väska med allt av extremt värde. Den här väskan kan du sen flytta själv, eller kanske till och med låta en vän eller släkting ta hand om den tills flytten är över.

Märk kartongerna

Någonting som är bra att tänka på, både för vår skull och för din egen, är att märka kartongerna redan under flyttpackningen. Skriv då också i vilket rum kartongen hör hemma och var du önskar att vi på flyttfirman ska ställa den: ”Tidningar – Vardagsrum”. Det gör det mycket lättare för dig att packa upp, när det väl är dags för det, plus att du utnyttjar oss proffs maximalt och slipper kånka runt på lådorna från rum till rum i ditt nya hem. Skriv texten på två av sidorna och strunta i ovansidan, där ser man det inte tillräckligt bra när allt är staplat. Rätt flyttpackning underlättar hela processen och gör att du snabbare kommer tillrätta i ditt nya hem.

Vem utför flyttpackningen?

Nu kommer vi till den stora frågan. Vem ska packa? Ovan finner du massor av tips på hur du själv får till packningen, men det är naturligtvis ändå mycket jobb. Generellt brukar man säga att det blir en flyttkartong per kvadratmeter. Om du istället väljer att anlita oss på Flytt-Anders kan du luta dig tillbaka och låta proffsen göra jobbet. Förutom det faktum att du har tid över till annat, har du också fördelen att dina prylar täcks av vår försäkring om en skada uppstår på grund av felaktig packning, något som inte är fallet om du gör jobbet själv.

Tveka inte att kontakta oss för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med flytt och flyttpackning i Linköping.

Back to top