Info

Utlandsflytt Linköping

Utlandsflytt från Linköping

Plötsligt händer det. Det är dags för dig att vidga dina vyer och få nya perspektiv på livet. Oavsett om det är en utlandsflytt för att jobba på ett annorlunda företag, studera några terminer eller kanske passa någons barn som aupair, har du en hektisk tid framför dig då allt måste organiseras. Det ska bokas flyg och ordnas boende – dessutom ska du bestämma vad som ska hända med dina saker här hemma: vad ska med, vad ska kastas, och hur får du med dig dina favoritmöbler till den där huvudstaden nere i söder? Om du låter oss på Flytt-Anders hjälpa dig med din utlandsflytt kan du varva ner och fokusera på ditt äventyr.

Världen är mindre än du tror

Flytt-Anders hjälper dig med din utlandsflytt.Tack vare EU är det enklare än tidigare att resa och jobba inom Europa. Som svensk behöver man varken uppehållstillstånd eller arbetstillstånd i någon av EU:s medlemsländer vilket öppnar dörrarna för dig som är sugen på något nytt.

Vi assisterar dig gärna vid flytt utomlands och håller koll på allt som behöver ordnas innan lasset kan gå. Dessutom hanterar vi gärna den faktiska transporten som ska ta dina pinaler till ditt nya hemland. Ska du dessutom ”bara” till något av våra nordiska grannland så är flytten ännu smidigare och lättare att organisera.

En utladsflytt från Linköping utgår från vår hemmaplan och vi kan snabbt och enkelt komma igång.

Rensa, kasta och sälja inför utlandsflytt

Innan du sätter igång att packa kartonger kan du ta tillfället i akt och gå igenom allt du äger och har. Mycket har kanske legat nerpackat sen sist du flyttade, utan att du har saknat det eller ens tänkt på att du äger det. Är detta fallet är det kanske dags att fundera på om du ska försöka kasta några sopsäckar gamla grejer innan utlandsflytten går av stapeln.

Samlastning för Europa

Europa är inte så stort som man kan tro, men ändå stort nog för att skapa en del avstånd. Beroende på vart man ska flytta, försöker vi att köra med samlastning inom Europa. Det betyder att istället för att skicka ut en lastbil om dagen till de olika länderna, kanske dina saker får dröja kvar i väntan på några lass till som ska åt samma håll. På så vis slår vi två flugor i en smäll och kan få ner priset – samtidigt som miljön uppskattar att vi inte sprider onödigt mycket avgaser. En utlandsflytt kan innebära höga kostnader om man skall skicka allting med budtrafik. Att göra så är också en stor belastning på miljön. Inte minst om man väljer flygtransporter. Vi utför din flytt med tanke både på miljö och pris vilket gynnar alla inblandade.

Tillstånd och försäkringar vid Utlandsflytt

För oss är det viktigt att du och dina saker är försäkrade. Antingen blir det med vår ansvarsförsäkring eller med din egen hemförsäkring – som för övrigt bör gälla för både din gamla och nya bostad i någon månad. Här på webbplatsen finner du ytterligare information om försäkringar vid flytt.

Din egen hjälpreda

För att flytten utomlands ska bli så smidig som möjlig, efter att du har rensat ut allt skräp, packat dina kartonger, tajmat transporten och betalt försäkringen – kan vi se till att ha en kontaktperson hos oss på firman som ansvarar för din flytt. Då är du garanterad någon som har koll på läget utan att du måste upprepa dig. Denne kan dessutom stå i tät kontakt med lastbilen som fraktar dina saker ute i Europa så att inga svårlösta situationer uppstår eller kontakt avbryts.

Några sista ord på vägen…

Det är normalt att ha lite fjärilar i magen när du ska lämna det gamla vanliga, trygga, för att ge dig ut i världen på nya äventyr. Men det praktiska med flytten löser vi på Flytt-Anders utan problem. För tips inför din utlandsflytt är du välkommen att höra av dig till oss.

Back to top