Info

Tunga lyft

Tunga lyft vid flytt

Förutom packning och det faktum att en flytt kräver genomgång av varenda pryl man äger, kan det förekomma tunga lyft som är svårhanterliga. Tunga lyft i Linköping med omnejd är vardagsmat för oss på Flytt-Anders. Kontakta oss för hjälp med flytt av såväl pianon som kylskåp, kassaskåp och tunga lådor. vi kan även flytta maskiner och industriföremål som annars är svåra att hantera för privatpersoner. Vi på Flytt-Anders i Linköping har stor erfarenhet av att flytta allt från dun till flyglar och kan hantera stora transporter utan problem. Vi jobbar med ergonomiska metoder och selar för att utföra jobbet korrekt och ger dig försäkring på utfört arbete.

Säker lyftteknik

Tunga lyft i Linköping med omnejd är vardagsmat för oss på Flytt-Anders.Problemet med de tunga föremål som behöver flyttas är att de inte bara ska lyftas rätt upp i luften en gång utan att rörelserna måste repeteras. Och därefter bäras en sträcka, kanske till och med uppför och nerför trappor om hissen saknas eller är för liten.

Om man inte vet hur man ska lyfta rätt, kan det vara förödande för kroppen att försöka få upp ett piano tillsammans med en kompis som inte heller har kunskap om hur man hanterar tunga lyft. Även vi som jobbar med tunga lyft i Linköpings-området behöver tänka igenom varje lyft ordentligt. Luta dig mot vår kompetens och undvik risker!

Pianoflytt

En av de tunga klassikerna är pianot eller flygeln. Alla älskar att ha en, men ingen gillar att behöva flytta på den. De är inte bara tunga utan också extremt otympliga och stora. Dessutom kan de vara ömtåliga och ingenting man vill slarva med oavsett om man skall upp eller ner för trappor.

Flytt-Anders’ anställda hanterar flyglar och pianon utan problem, ofta med hjälp av selar. Det kräver erfarenhet och lite tålamod, men för oss är inget är omöjligt. Även i själva flyttbilen måste de tunga pianona vara säkert fastsurrade för att inget kall hända under transport. De kan inte bara gå sönder, utan också krossa andra saker i bilen med sin storlek och vikt. Tunga lyft kräver planering och ibland även separat transport för att inte äventyra flyttlass eller fordon.

Bra emballage för ert ändamål

En viktig del av en lyckad flytt av tunga prylar är rätt kartonger. Oftast är det vi på flyttfirman som har de bästa kartongerna och du får gärna hyra eller låna av oss om du önskar detta. Försök annars få tag i stabila kartonger som kan vikas ihop för att kunna förvaras när de inte används. Även bananlådor, papperspåsar, sopsäckar och resväskor är populära att packa i, men dessa är inte lika starka som flyttlådorna vilka är tillverkade för ändamålet. Dessutom är det bara flyttlådorna som går att stapla i flyttbilen och köras flera i taget på en pirra. När det kommer till tunga lyft används ofta andra sorters emballage än kartonger. Filtar och virke är inte ovanligt att använda för att stabilisera och skydda föremålen som hanteras. Tunga lyft inom Linköping kan vi ofta hantera med kort framförhållning. Kontakta oss för information!

Tunga lådor tippar lasset

Några av de tyngsta kartongerna kommer troligtvis att fyllas med böcker på ren svenska. En låda full med böcker kan bli riktigt tung, vilket inte är idealiskt vare sig för oss på flyttfirman eller för kartongen. Det är bättre att packa ungefär halva kartongen fylld med böcker, blandade pocket och inbundna, och sen fylla upp resten med lättare saker som gardiner, kuddar och liknande. Antalet kartonger som skall flyttas är sällan problemet. Viktigare är att de är packade på rätt sätt och att de har en hanterlig vikt.

Flytta TV och större föremål

Trots att dagens tv-apparater tenderar att vara tunnare och lättare än någonsin har de ökat i storlek och räknas fortfarande som något av det mest otympligas man kan flytta. Dessutom är de ömtåliga och svåra att hantera ensam. Även här är det vettigt att låta erfarna flyttare rycka ut och ta hand om TV, högtalarsystem och liknande. Det du kan göra för att förbereda arbetet är att dra ur alla sladdar och rulla ihop dem med gummiband eller tejp. För att underlätta ytterligare kan du märka upp vad som ska kopplas ihop med vad, så går det lättare att få igång underhållningen igen i det nya hemmet.

Skrymmande och stora möbler

Till andra tynga lyft hör skrymmande ägodelar och möbler. Sådant som uppenbarligen inte får plats i en flyttlåda och som man helst inte heller vill rulla in i en matta och trycka in bredvid en cykel eller en överfull resväska i flyttbilen. Det finns speciella tavelkartonger att köpa där tavlor och speglar kan resa säkert. Du kan också packa in dem i mjuka filtar, eller tejpa om stora kartongbitar för att skydda dem, men tänk på att dessa kan bli smutsiga då det står i flyttbilen . Kristallkronor och andra stora lampor flyttas lättast hängandes i taket på flyttbilen. Informera oss om detta innan så att vi säkert är redo för transporten av din fina lampa.

Vad gäller möbler som inte kan monteras ner, är det ofta en konst att hantera dessa på rätt sätt. Massiva trämöbler, sektionssoffor eller bord kan ta upp stor plats och behöver planeras för att transporten skall bli säker. För att skona både din och dina kompisars ryggar gör du rätt i att anlita en flyttfirma. Vi på Flytt-Anders är tillgängliga för att utföra dina tunga lyft i Linköping med omnejd och flyttar dina pianon, boklådor, tv-apparater och kristallkronor. Vi gör jobbet snabbt och säkert så att du slipper.

Back to top